Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Κλωτσημενος σκυλος


Τον μεγαλο αλλα πολυ συμπαθη σκυλο φωτογραφησα πριν δυο βδομαδες στο Πευκοχωρι Χαλκιδικης. Ημουν σε μια πιτσαρια με ενα φιλο και ταιζα το σκυλο με οτι περισσεψε απο την πιτσα. Μετα απο λιγο ο σκυλος περπατουσε λιγο παρακατω οπου απ οτι μου ειπε ο φιλος μου οτι τον κλοτσησε ενας τυπος. Εγω τον ειδα απο πισω, ηταν μαζι με εναν αλλον. Τους ξαναπετυχαμε αργοτερα.Ηταν δυο τυποι που τριγυρνουσαν με δολοφονικο υφος. Διασταυρωθηκαμε.Μιλουσαν αλβανικα. Μερικοι τυποι ειναι για σκοτωμα. Τι σου φταιει το σκυλακι ρε υπανθρωπε?
Ασχετα με το σκυλο, μου εκανε εντυπωση ποσους Αλβανους μονιμους κατοικους εχει το Πευκοχωρι, μαλλον λογω ανοικοδομησης. Σε λιγο οι Ελληνες θα ειναι μειονοτητα, αν δεν ειναι ηδη.

17 σχόλια:

tsontomar είπε...

trele,

i oikologiki kai filozoiki sou evesthisia tha prepei na sumvadizei kai me ta opoia anti ratsistika h meionotika aisthimata sou.

kai emeis kala kormakia eimaste,

de les pou einai kai oi metanastes kai doulevei o kosmos?

Θόδωρος είπε...

Βασικος λογος υπαρξης του υπαρχοντος μπλογκ ειναι οι νεοελληνες. Παρε και κατι απο τον Εμμ. Ροιδη με το ποιο συμφωνω: Οι Έλληνες, […] κάλλιστος και λίαν αξιαγάπητος λαός, ουδέν άλλο έχουν ελάττωμα πλην της δολιότητος, της αισχροκερδείας, του ψεύδους, της κλοπής και της παντελούς ελλείψεως παντός ηθικού αισθήματος. Εμμ. Ροΐδης

Οσον αφορα τους Αλβανους, η αναφορα της εθνικοτητας του υπανθρωπου που κλωτσησε το ζωακι στα καλα καθουμενα δεν ειχε ρατσιστικες προεκτασεις αλλα ηταν η καταγραφη του γεγονοτος. Αν ηταν ελληνας δε θα ανεφερα εθνικοτητα γιατι εννοειται, αφου ζουμε στην Ελλαδα.
Μιας και το εθιξες παντως, πιστευω οτι ο καθε λαος εχει τα υπερ και τα κακα του. Ο Αλβανος παντως, ειδικα ο μεταναστης, λογω ελλιπους παιδειας και οικονομικης ανεχειας, τεινει να συμπεριφερεται χειροτερα απο τον αντιστοιχο Ελληνα, οπως και ο Ελληνας απο τον Ισπανο, οπως και ο Ισπανος απο τον Ελβετο, κ.ο.κ. .Εχει να κανει παντα με την παιδεια, τις κοινωνικες δομες,κλπ.
. Προτιμω να κανω παρεα με εναν Φινλανδο παρα με εναν Αλβανο η Γεωργιανο, γιατι ο πρωτος ειναι πιο κοντα σε μενα, το Θοδωρο. Εννοειται οτι παντα υπαρχουν οι ευχαριστες εξαιρεσεις.
Απο το φοβο του να μας πουνε ρατσιστες ομως δε μπορουμε να ανεχομαστε τον καθε γυφτο. Τετοια κομπλεξ ευτυχως τα εχω ξεπερασει.

tsontomar είπε...

Καταιγιστικό σε βρίσκω.

Πάρα ταύτα, θεωρώ πως είσαι μεγάλος ρατσίσταρος γιατί δεν σε αρέσουν τα τριχωτά και μεγαλόσωμα μοντέλα όπως εγώ και με την λες συνέχεια και εγώ στεναχωριέμαι και λέω να αρχίσω γράμμωση.

Θόδωρος είπε...

Παει το επιπεδο, που λεει και ο κολλητος σου..

Τρελε μη φας πρωινο αυριο για να σκασεις παραλια να σε παιξω ρακετα να εισαι φετες να γινει χαμος..

Θελεις?

tsontomar είπε...

Βουνό,

Μόνο μια τυροπιτούλα έσφιξα,
Και βράδυ μόνο μια μπυρίτσα.
Σε έχω!

Ιορδάνης είπε...

Suomalaiset ovat kansainvälisesti vertaillen innokkaita lukijoita. Sanomalehtiäkin julkaistaan maassamme eniten maailmassa asukasta kohden. Vapaa-aikaa suomalaiset viettävät entistä enemmän myös mökkeillen. Teone76 σίγουρα με προτιμάς τώρα;!

Ιορδάνης είπε...

tsontomar πιστεύω ότι ο teone76 σου έστεισε πλεκτάνη, βάζοντας ένα δελεαστικό για αψιμαχίες post, έχοντας έτοιμη την απάντηση, ομολογουμένως πολύ καλύτερη από το post, στο οποίο επίτηδες άφηνε ερωτηματικά και δημιουργούσε μια γλυκόξινη γεύση, φιλοζωική με γαρνίρισμα ρατσισμού. Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στην επίκληση που έκανε στην αυθεντία (βλ. Ροΐδη) η οποία τον ξελάσπωσε από τις πρώτες σειρές και προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι την είχε πρόχειρη αν και πραγματικά είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς αυτούς τους στίχους άπαξ και τους ακούσει (εγώ δεν πρόκειται πάντως). Συμπερασματικά, πρέπει να τον φας σήμερα ζωντανό στις ρακέτες μια που είστε και νηστικοί!

tsontomar είπε...

Δυστυχώς πρόλαβα και έφαγα αν και τον έχω και έτσι. Η πολύχρονη εμπειρία μου στα διεθνή τουρνουά αντισφαίρισης δεν πιστεύω να πάει χαμένη.

Όσον αφορά τον Εμμανουήλ, ο Σφίχτης το έχει φωτογραφίσει με το κινητό και το έχει ετοιμοπόλεμο ανά πάσα στιγμή. Όλο μαλακίες λένε αυτοί οι παλιοί και καλά. Δεν χρειάζεται να στο πει κάποιος επώνυμος που έγινε δρομάκι στη Μαρτίου με Εγνατία για να το αντληθείς.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ικανός ώστε να σκέφτεται πολύπλοκα και να μας βάζει να διαπληκτιζόμαστε διαδικτυακά. Απλά θέλει λίγο χρόνο να εξελιχθεί ως προσωπικότητα και να αποβάλει από πάνω του τα δεξιών αρχών κατάλοιπα του. Είναι σε καλό δρόμο πάντως.

Θόδωρος είπε...

Σιγα εσυ, αριστερε με το Ducati. Ισα ισα που η σκεψη μου, κατα την αποψη μου παντα, ειναι τοσο πολυπλοκη που δε μπορω να καταταξω τον εαυτο μου σε ξεπερασμενες κατηγοριοποιησεις του τυπου δεξιος, αριστερος η κεντρωος. Το οτι εσυ δε μπορεις να καταλαβεις τον τροπο που σκεφτομαι δε σημαινει οτι σκεφτομαι απλα, οχι οτι το απλο δεν εχει αξια..Επισης το να συναγελαζεσαι με ανθρωπους που δεν εκτιμας ιδιαιτερα τον τροπο σκεψης τους δε σε κολακευει ιδιαιτερα. Εκτος κι αν ηθελες να πεις οτι δε διαθετω την απαραιτητη πονηρια για να προκαλεσω δικτυακη αψιμαχια, την οποια δε διαθετω οντως και χαιρομαι γι αυτο.
Προτιμω να ειμαι ενα σταματημενο ρολοι παρα ενα ξεκουρδιστο ρολοι που παντα κυνηγα τη σωστη ωρα, την ωρα των αλλων, οπως ειχε πει και ο πατερας του σπουδαιοτερου μουσικου που περασε απο αυτον τον κοσμο, μιας και το σταματημενο ρολοι δειχνει τη σωστη ωρα δυο φορες τη μερα..

Latsaris είπε...

Λιμα
οσο υπαρχει καπιταλισμος θα υπαρχει κι Αλβανος.

Θόδωρος είπε...

Εννοειται! Τον καπιταλισμο θελουμε να χτυπησουμε, που αν δεις τη γενετειρα του την Αμερικη εχει κανει την κοινωνια μπουρδελο. Μην εισαι θυμα ρε φιλε, μην αγοραζεις συνεχεια, μη δημιουργεις πλασματικες αναγκες, μην τρως κουτοχορτο, ενημερωσου, αγωνισου γι αυτο που θεωρεις σωστο. Δε λεω να γινουμε κομμουνιστικη χωρα,οχι, ουτε αυτο ειναι λυση, αλλα ας μη χανουμε το μετρο με τα εμπορικα κεντρα, τα τζιπακια και τις μαλακιες. Ολα οφειλονται στην εκπτωση των αξιων, αν μια κοινωνια δεν εχει αξιες δεν εχει τιποτα, τι να τα κανω τα λεφτα αν ο αλλος ειναι απαιδευτος. Διαβαστε κανα σοβαρο βιβλιο, ταξιδεψτε, μην ασχολειστε με χαζογκομενες, βρειτε τα με τον εαυτο σας, μην αναλωνεστε σε ανουσια πραγματα. Κι ας σας πουν σταματημενα ρολογια. Και τι εγινε? Οι περισσοτερες μεγαλες μορφες της παγκοσμιας ιστοριας ηταν στο περιθωριο, αλλα δεν τους ενοιαζε και πολυ, γιατι ηταν ΑΤΟΜΑ!

Latsaris είπε...

Παλτα
θα συμφωνησω με το λοστο σε αυτο το σημειο. Μονο αν γινουμε καλυτεροι ως ανθρωποι, ο καθενας μας ξεχωριστα, θα αξιωσουμε καλυετρες συνθηκες ζωης και ισονομια. Μονο τοτε δε θα υοαρχει Αλβανος. Οσο θα ειμαστε βοδια θα υπαρχει καποιος που θα παιζει τον αχαρο ρολο του Αλβανου. Μη ξεχναμε οτι πριν 40 χρονια, ο Ελληνας ηταν ο Αλβανος της εποχης!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Nikos:
To skilaki einai i maskot tou peukoxwrio edw kai polla xronia. Des vlema !
Fisika opoios kakometaxeirizetai zwa einai to ligotero kakopsixos kai kompleksikos.
Gia tous Alvanous symfwnw se genikes grammes me ton teone kai den the thewrw ton eayto moy katholoy ratsisti. Oi Alvanoi kai to kratos toys tha prepei na organwthoun kai na palepsoun gia ton sevasmo pou theloun eidika se mia koinwnia san tin Elliniki.

tsontomar είπε...

i alithia einai oti i koinonia mas i elliniki aksizi ton zevasmo kai tin ektimisi tis alvanikis.

episis, einai poli simantiko na se sevontai oi katoikoi tis elladas

thelei poli prospathia gia enan 'alvano' na entaxtei sto koinoniko mas sustima.giati gia tous polites mia xoras 'upoanaptikis' kai 'amorfotis' kai 'kakorganomenis' opos aftis tis alvanias einai duskolo na entaxtoun se mia 'dutiki' 'politismeni', kai 'anaptugmeni' xora opos i ellada.einai duskolo omologoumenos na eisai alvanos stin ellada opou petas ta skoupisa kato eno oi ellines xrisimopoioun tous kadous,na kapnizeis se dimosious xorous se mia xora opou oi gigeneis katoikoi sevote tous sunanthropous tous kai outo katheksi.

Sugnomi filoi Alvanoi pou eiste amorfotoi se mia xora pou i paideia einai paradeigma pros mimisi

zito i elliniki koultoura

Ιορδάνης είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ο teone76 πήγαινε για το αμάξι από πίσω που πάρκαρε στη διάβαση, οπότε άδικη η κουβέντα για τους μετανάστες και τις μασκότ!

Ανώνυμος είπε...

Nikos:
Me to "eidika se mia koinwnia san tin Elliniki" thelw na pw auto akrivws, tin megali diskolia pou uparxei na entaxthoun metanastes stin koinwnia mas se sigkrisi me alles ditikes xwres. Kai i Ellada einai ditiki xwra an kai ouragos.
Parola auta o sevasmos kerdizetai den dinetai, kai oi Alvanoi tha prepei san kratos kai prwsopika o kathenas na organwthoun kai na ton kerdisoun. Kaneis den tha tous ton dwsei eidika stin Ellada. Ews twra den exw dei kapoio vima apo tous Alvanous pros autin tin kateuthinsi. Exoun poly douleia mprosta tous ...

tsontomar είπε...

den exeis adiko file anonime Niko